Årets julklappschoklad går i år till välgörenhet

Den årliga julklappschokladen har omvandlats till en gåva till förmån för föreningen Samhällets Styvbarn. Detta är en förening där medlemmarna har erfarenheter ifrån barnhem, fosterhem, som sommarbarn etc. Många har haft en riktigt känslokall och hård uppväxt. Tänk att få vara barn och t ex aldrig få känna riktig julefrid… Vi alla har säkert någon i vår närhet som har erfarenheter därom.

Nedan har vi ett klipp ifrån Samhällets Styvbarn Göteborgssektionens folder:

"Vi i Göteborgs Lokalförening finns här för Dig som själv eller har någon nära anhörig som varit eller är omhändertagen av samhället som barn. Lokalföreningen arbetar på lokal nivå för samma mål som riksförbundet. Vår förening i Göteborg vill också att kommunen erkänner och ber om ursäkt till alla de barn i Göteborg med omnejd som vanvårdats i fosterhem och på barnhem. "Alla dessa barn som lagt sitt huvud på kudden på kvällen i förtvivlan och skräck och sedan vaknat upp till samma helvete några timmar senare. År ut och år in. Att aldrig få landa i en kärleksfull famn" Hos oss i Göteborg kan ni alla få landa oavsett era erfarenheter som omhändertagna. Vi arbetar för att alla ska känna sig välkomna & trygga. En gång i månaden träffas vi på Repslagargården för medlemsträffar."

Kovalent och Genetec stödjer Samhällets Styvbarn i sin strävan att på statyn vid Vidkärrs barnhem få upp en ny skylt med texten:

"Göteborgs stad ber barnhemsbarnen på Vidkärr om ursäkt för den vanvård och de övergrepp som många utsattes för under sin vistelse på barnhemmet."

Den gamla skylten som plockats ner två gånger av tidigare barnhemsbarn lyder:

 "Under åren 1935-1976 har många barn mött kärlek och omtanke på Vidkärrs barnhem och fått en god start i livet."

Det känns egendomligt att våra politiska företrädare fortfarande inte verkat förstå vad som hänt alldenstund de ännu inte bett barnhemsbarnen på t ex Vidkärr om ursäkt. Personligen har jag svårt att se ett enda skäl till att denna ursäkt ännu inte ägt rum. Vi sänder en ljusets tanke till dessa politiker så att de förstår att om historien inte skall upprepa sig så är en ursäkt ett oerhört viktigt första steg i en förlåtelseprocess.

 
Nyhetsarkiv
Ny hemsida under utveckling!
Publicerad 12/21/2018  -  Läs mer »»

Agilent GC och GCMS hos Kovalent!
Publicerad 12/21/2018  -  Läs mer »»

GDPR - Nya regler runt hantering av personuppgifter
Publicerad 5/25/2018  -  Läs mer »»

Kovalent ställer ut på Swedish Labdays 2017
Publicerad 2/23/2017  -  Läs mer »»

Extraktion av fett i mjölk och mjölkprodukter
Publicerad 2/16/2017  -  Läs mer »»

Ny mikrovågsugn för syntes
Publicerad 6/8/2015  -  Läs mer »»

Nya indunstare från Genevac
Publicerad 6/4/2015  -  Läs mer »»

Nya SPME-fibrer från CTC
Publicerad 2/26/2015  -  Läs mer »»

 
Kovalent AB, Fältspatsgatan 6, 421 30 Västra Frölunda. Tel. +46 (0)31 709 81 80, e-post: kovalent@kovalent.se